top of page

Vad är "Black Friday"

"Black Friday" är en av årets största shoppingdagar! En försäljningsdag där mängder av företagare säljer ut produkter eller tjänster till nedsatta priser i hela världen. En myt tänker ni men det har visat sig efter många statistiska mätningar att det faktiskt är utmärkt tillfälle till att handla och göra riktiga fynd. Du kan äntligen köpa det du önskar till ett mycket lägre pris. Du kanske länge planerat att köpa något dyrt och nu kan du äntligen köpa det till ett bättre pris.


Black Friday är som en kick-off inför julhandeln som följs av olika erbjudanden och rabatter. Numera är det inte bara Black Friday som är den unika försäljningsdagen. Den rabatterade försäljningen fortsätter med en "Black week" och avslutas med en readag "Cyber Monday" med riktigt bra reafynd.

Historien bakom Black Friday

Black Friday började i Philadelphia (USA) för cirka 60 år sedan. Dagen efter Thanksgiving exakt. Namnet Black Friday kom efter all förflyttning och trafik eftersom många tog sig hem från vänner och familj där de firat högtiden.

Försäljningen började väldigt tidigt på dagen och slutade väldigt sent på kvällen.

Black Friday kom till Sverige någon gång efter 2010. En av de första som introducerade försäljningsdagen här var en stor försäljningskedja som säljer apparater och vitvaror. De var en av de första butikerna som förde in readagen även på nätet.


bottom of page